PHB Module 3 - Waarneming & Verslaglegging

Bron: Jasper van Esch

2 lesdagen

De boa moet effectief en objectief rapporteren vanuit zijn handhavende rol. U leert (of herhaalt) wat voor stappen genomen moeten worden om een kwalitatief goed en informatief proces-verbaal aan te bieden aan de officier van justitie. Een proces-verbaal wat voldoet aan de gestelde wettelijke eisen en waarbij rekening is gehouden met de rechten van de verdachte(n).  

Het lesprogramma:

De eerste hoofdstukken van het lesboek beschrijven de wettelijke context waarin u handelt en de theorie voor het goed waarnemen en verslagleggen. Dit is achtergrondinformatie bij hetgeen u gaat uitvoeren. De volgende hoofdstukken zijn helemaal toegespitst op het examen. 
Daarnaast hebben wij filmpjes gemaakt, waarin een verdachte wordt verhoord. 
Aan de hand van het lesboek en de filmpjes gaan we oefenen met het waarnemen en verslagleggen ter voorbereiding op het examen. 

Docent:

De docenten van deze module zijn: Mijke Snelleman / Eric van Geloven.

Examen:

Het praktijkexamen wordt afgenomen door ExTH en bestaat uit twee in elkaar overlopende fasen:

  • Voorbereiding: op basis van een summier schriftelijk dossier met verzuimoverzicht en een stel memo's bereidt u zich voor. Vervolgens bekijkt u een film met (niet neutrale) introductie door een collega als overdracht en een opname van de verklaring van de verdacht in het bijbehorende verhoorgesprek. 
  • Verslaglegging: Op basis van de gegevens uit gesprek en dossier schrijft u op een PC een volledig proces-verbaal over dit dossier, exclusief persoonsgegevens. 

De totale tijdsduur van het examen is 120 minuten. 

Na ongeveer 10 werkdagen ontvangt u de uitslag van het examen.

Wanneer een kandidaat voor het examen of een examenonderdeel is gezakt, kan hij herexamen doen. Het resultaat van dit herexamen, vervangt het oorspronkelijke resultaat. Het aantal herexamens is onbeperkt.

Doelstelling: 

Voldoende voorbereid zijn voor het behalen van het examen bij ExTH, PHB BOA Domein Onderwijs.    

Vooropleidingseisen en niveau:

Niveau: Is vergelijkbaar aan een MBO- 3 niveau
Vooropleiding: Geldig BOA getuigschrift

Studiebelasting:

14 contacturen en 4 uren zelfstudie

Incompany:

Alle modules van de permanente her- en bijscholing kunnen incompany worden uitgevoerd. Daarbij kan InfanSius maatwerk leveren, dat wil zeggen dat wij de planning en uitvoering van de modules voor uw gemeente of regio volledig verzorgen. Er wordt bijgehouden welke deelnemers een module moeten volgen, zodat zij ruim voor het verlopen van hun akte de vier verschillende PHB-modules met succes hebben afgerond. 

Prijs per persoon:

Klassikaal:  € 715,-- 
Incl. lesmateriaal en arrangementskosten.         

Excl. examenkosten ExTH € 237,-


 

 Lesdagen per uitvoering

 

 Startdatum 4 november 2025  4 en 11 november 2025

 

Kies hier de datum waarop u zich wilt inschrijven